tiistai 17. maaliskuuta 2009

Jarkko Laineen nimikkoseura juhli Turussa





Turun kirjastossa oli 17.3.2009 kirjallinen ilta jonka järjesti Turun Kirjaston kanssa Jarkko Laineen nimikkoseura. Kuvasaaliin 'rosvosi' Mataleena.blogspot.com. Yhden säästin itselleni; Torsti Lehtisen seurassa tulee aina levollisen iloiselle mielelle. Mataleenan blogissa tarkempaa analyysia tilaisuudesta kuvineen!

(http://mataleena.blogspot.com/2009/03/kirjallinen-ilta-kirjastossa.html)





Hannu Raittila ei lukenut näytteitä valmisteilla olevasta Mannerheim-romaanista. Sensijaan hän syväluotasi romaanin olemusta ja kirjallisuuden luokkia. Mietin että kirjallisissa matineoissa kirjailijat voisivat enemmänkin pohtia kirjallisuuden syvempiä olemuksia sensijaan että valitsevat teksteistään mukavia ja hauskoja palasia. :-)

Kahdenkeskisessä (-matineoissa usein tavaksi tullut ihmisten helmasynti; jutella kahden kesken niin että muu yleisö ei pääse siihen väliin!) keskustelussa totesin että itse pidän eräänä parhaana suomenkielellä julkaisevana runoilijana Antti Hyryä ja erityisesti hänen kirjaansa Kertomus. Olimme yhtä mieltä, eli riitaa eikä toraa seikasta ei syntynyt. Hannu vieläpä lisäsi muitakin Hyryn kirjoja runouden pitkään listaan. Jatkoimme Mataleenan kanssa matinean selvittelyä kahdestaan Bar Kukassa punkkulasillisella; Hannulla oli ostoslista taskussaan, hän meni vielä iltakauppaan. Ostamaan leipää ja ryynejä?

Ei kommentteja: